Zonovergoten NK polsstokverspringen in IJlst

Zonovergoten NK polsstokverspringen in IJlst

Pieken op 2 september, daar hebben de springers het al over voordat het seizoen is begonnen. Natuurlijk, er zijn meer belangrijke wedstrijden, maar dat Nederlandse Kampioenschappen, dat is toch wel de grootste prijs. En zo stonden er op 2 september 48 springers op de polsstokschansen, klaar om de wedstrijd van hun leven te springen. 21 springers uit Holland en 27 springers uit Friesland hadden zich geplaatst en maakten dus kans op de titel. De toppers in de seniorencategorie maakten er een spannende wedstrijd van. Er moest ruim over de 19 meter gesprongen worden om in de finale te geraken.

Klassementsleider van de Hollandse Bond, Erwin Timmerarends (Bodegraven) liet zijn fans flink in spanning door pas in de laatste voorrondesprong een afstand op de borden te brengen, wat hem wel in de finale bracht. Dit was een goede opmars voor zijn finale. In de allerlaatste sprong wist hij als enige de 21-meter grens te passeren met een prachtige afstand van 21,10m. Hij mag zich het komend seizoen Nederlands Kampioen noemen. Een verdiende titel, aangezien Erwin het gehele seizoen al in topvorm verkeerd.

De finale, en daarmee ook het podium, werd wel bereikt door kersvers Hollands Kampioen Joriene Baas (Oudewater). Met 15,05m pakte zij de 3e plek en sloot daarmee een geweldig seizoen af met een geweldige prestatie. De 2e plek was voor Friese topper Sigrid Bokma (Hindeloopen). Ook zij sprong 15,05m als beste afstand, waardoor er werd gekeken naar de op een na beste afstand. Deze was voor Sigrid verder, waardoor zij op het 2e plekje terechtkwam. Sensatie van de damescategorie was Fabiënne Overbeek (Benschop). Vooraf werd zij als outsider voor de titel ingeschat, maar zij presteerde boven verwachting goed. Na haar titel in 2017 wist ze ook nu direct in haar eerste sprong de beste afstand neer te zetten. Alle concurrenten beten zich stuk op haar 15,68m, en vol trots mocht zij de titel in ontvangst nemen.

Foto gemaakt door Erik van Kordelaar

0 Shares