Woerden verbaasd over windmolenlocaties provincie

Woerden verbaasd over windmolenlocaties provincie

“Ik was verbaasd om te lezen dat de provincie ook het gebied tussen Harmelen en Woerden kansrijk vindt voor windenergie”. Dat zegt wethouder energietransitie Jelmer Vierstra van de gemeente Woerden. Volgens Vierstra denken wij daar in Woerden echt heel anders over.” Donderdag onthulde de provincie Utrecht een lijst met 27 locaties die het meest kansrijk zijn voor windmolens.

De provincie Utrecht is van alle provincies degene met het kleinste aantal windturbines, namelijk 16 in totaal. Dat moeten er meer worden omdat de provincie zich wil houden aan de Regionale Energie Strategie-doelstellingen (RES).  Juist Woerden is een van de gemeenten die zich welwillend opstelt als het gaat om de opwekking van windenergie, aldus de wethouder. Een meerderheid van de gemeenteraad wil onderzoeken of er in de polder Reijerscop windmolens kunnen komen. “Maar het gebied dat de provincie nu aanwijst, is bij ons vrijwel meteen afgevallen.”

Utrecht heeft nog een keer bevestigd niet in te grijpen in gemeenten die zelf met windenergie bezig zijn, daarom maak ik mij geen zorgen dat dit plan serieus wordt.” Binnen zes maanden moet Woerden met een reactie komen. 

0 Shares