WOERDEN – Opkomst gemeente Woerden 23%

WOERDEN – Opkomst gemeente Woerden 23%

Rond 12:00 uur lag het opkomstpercentage voor de gemeenteraadsverkiezingen in Woerden op 23%. Het is vandaag de derde en laatste dag dat de stembureaus open zijn. Maandag en dinsdag sloten af met een opkomstpercentage van 9%. De vergelijking met voorgaande gemeenteraadsverkiezingen als het om het opkomstpercentage gaat, is volgens een woordvoerder van de gemeente Woerden moeilijk te maken omdat stembureaus in het verleden maar één dag open waren. Desondanks valt de opkomst volgens de gemeente wel mee.

Vanwege de coronawet zijn de stembureaus dit keer drie dagen open. Dat is om mensen de kans te bieden drukte te mijden. Overigens waren er in de gemeente Woerden op maandag en dinsdag maar zeven stembureaus open. Vandaag zijn dat er 25. De stembureaus sluiten vanavond om 21:00 uur.

RPL brengt vandaag op radio en tv de uitslagen. De tv-uitzending begint om 20:00 uur. De radio-uitzending die grote delen van de tv berichtgeving overneemt, start om 21:00 uur. In de radio-uitzendingen worden ook de uitslagen uit de regio gemeld.

0 Shares