Woerden en Oudewater vangen samen vluchtelingen op

Woerden en Oudewater vangen samen vluchtelingen op

Woerden en Oudewater werken samen bij de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne. De twee gemeentes onderzoeken drie locaties die geschikt zijn voor de opvang van zo’n 200 mensen. Het gaat in Woerden om een leegstaande vleugel van het Antoniusziekenhuis, een kantoorpand aan de Bleek en in Oudewater om een plaats waar portakabins kunnen worden neergezet.

Voor beide gemeentes is een gezamenlijk crisisteam ingesteld. Woerden heeft daarvoor haar coronateam ingezet. Het team is belast met de coördinatie van alles wat met de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne te maken heeft. Daar hoort ook het treffen van maatregelen bij die nodig zijn om de opvanglocaties voor bewoning geschikt te maken. Het crisisteam werkt samen met maatschappelijke organisaties, kerken en ondernemers.

Vanuit die instanties maar ook vanuit de samenleving wordt veel hulp aangeboden. Beide gemeentes zeggen zeer onder de indruk van het ruime hulpaanbod te zijn. Zowel Woerden als Oudewater hebben een speciale informatiepagina over hulp aan vluchtelingen op de gemeentelijke website geopend.

Foto’s: Anno Visser & Wil de Vries

0 Shares