Woerden 1 is zaterdag kampioen geworden van de 4e klasse B en promoveert naar de 3e klasse.

Woerden 1 is zaterdag kampioen geworden van de 4e klasse B en promoveert naar de 3e klasse.

Zo’n 800 man publiek zag Woerden onder een prachtige ambiance de titel binnenhalen. In een echte topper wist Woerden de thuiswedstrijd tegen Zwammerdam (de nummer 2 op de ranglijst) te winnen. Het werd een spannende wedstrijd welke door Woerden in de blessuretijd met 2-1 zege werd gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Jacinto Papilaja (5e minuut) en Roman Getrouw (90e minuut).

Hiermee bekroonde onze mannen een geweldig seizoen waarin slechts 1x verloren werd. Dit was op een dinsdagavond bij Nicolaas Boys. De enige ploegen waar niet van gewonnen werd waren SCH en Linschoten. Hier werd 2x gelijk tegen gespeeld.

Met dit kampioenschap is weer een mijlpaal in de historie van SC Woerden bereikt. In 2017 besloten de leden om te stoppen met het prestatievoetbal op zondag (toen 1e klasser) en over te stappen naar het zaterdagvoetbal waar het dan in de 4e klasse begon. Marco Gehrling en Roald Blok waren de eerste trainers en zij begonnen met een compleet nieuw team inclusief staf dat hoofdzakelijk uit “eigen jongens” bestond. Ondanks dat de ploeg in het eerste seizoen 2x van kampioen NSV ’46 won werd de ploeg slechts 6e. Het jaar er op werd het 4e.

Vanwege de Corona crisis werd het daaropvolgende seizoen echter niet afgemaakt. Datzelfde gold voor het jaar er op. Ook dit seizoen waren er nog twijfels of het seizoen wel afgemaakt kon worden. Diverse wedstrijden konden door de crisis niet gespeeld worden en er moest zelfs op doordeweekse avonden gevoetbald worden. In de periode eind november tot eind februari werd er zelfs helemaal niet gevoetbald.

In de loop van het seizoen stonden SCH ’44, Zevenhoven, Zwammerdam en uiteindelijk SC Woerden aan kop van de ranglijst. Vanaf 19 maart, de wedstrijd tegen Rohda, stond Woerden voor het eerst alleen op kop.

Zwammerdam won de 1e periode en gaat nacompetitie spelen. SCH zal de periodetitel van Woerden overnemen en wie de 3e plek in de nacompetitie overneemt is nog niet definitief maar Rohda ’76 heeft de beste papieren. Deze ploeg moet a.s. zaterdag winnen bij Nicolaas Boys. Anders pakt SCH de 3e periode en gaat de periodetitel van Woerden naar de winnaar van het duel tussen Zevenhoven en Siveo. 

Woerden speelt a.s. zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen bij vv Kamerik.

0 Shares