Winkeliers en horeca blij met versoepelingen

Winkeliers en horeca blij met versoepelingen

Klanten van de winkels in Woerden lijken er nu al rekening mee te houden dat ze vanaf volgende week woensdag weer zonder afspraak kunnen winkelen. Dat zegt voorzitter van de winkeliersvereniging in Woerden, Richard Stouthart in RPL Actueel.
Een aantal winkeliers ziet daardoor nu minder klanten. De voorbije periode waarbij alleen op afspraak kon worden gewinkeld, heeft volgens Stouthart niet al te veel klachten opgeleverd zoals dat in andere plaatsen wel het geval was. Mensen maakten volgens hem een afspraak om een half uurtje te mogen winkelen en deden behoorlijke aankopen.

De horeca mag de terrassen weer openen maar wel met maximaal 50 stoelen. Horeca exploitant Pike Uittenbogaard noemt de versoepeling het begin van een raar hoofdstuk. Financieel verwacht hij nog weinig voordeel van de opening.
Over hoe druk het op de 28e april zal zijn, als de versoepeling van kracht wordt, durft hij geen uitspraken te doen. Uittenbogaard denkt dat die eerste dag lijkt op 1 juni vorig jaar toen de horeca ook weer mensen mocht ontvangen.

0 Shares