Winkelcentrum Tournoysveld in Woerden wordt vernieuwd en krijgt 133 extra huurwoningen

Winkelcentrum Tournoysveld in Woerden wordt vernieuwd en krijgt 133 extra huurwoningen

Het winkelcentrum Tournoysveld in Woerden is aan vernieuwing toe. Het wordt platgegooid en er komt een nieuw winkelcentrum terug. Ook moeten er circa 133 extra huurwoningen komen, waarvan dertig procent sociale en zeventig procent middeldure huur. Er is grote behoefte aan huurwoningen in de stad. Ondernemers werden vandaag verrast met het nieuws, maar juichen het wel toe. “Er moet wat gebeuren, dat is duidelijk.”

De vernieuwing van het winkelcentrum gaat op initiatief van eigenaar Kerckebosch. Het college van Woerden staat positief tegenover de plannen. Er wordt al jaren gesproken over mogelijke vernieuwing van Tournoysveld. Nu lijken er concrete stappen te worden gezet. Morgen tekenen de eigenaar en wethouder Tymon de Weger (ChristenUnie-SGP) een overeenkomst.

Verrast, maar blij

De eerste reacties vanuit de winkeliers zijn goed. Verrast waren ze wel want tot vanmiddag wist nog niemand dat het winkelcentrum op de schop ging. “Het bericht kwam plotseling”, zegt een medewerker van slagerij Groeneveld. Maar, ze staan wel positief tegenover de herontwikkeling.

Ook Niels de Jong, eigenaar van bloemenzaak Natuurlijk Bloemen, is blij. “Er moet iets gebeuren, dat is duidelijk”, zegt hij. Zijn bloemenzaak zit zo’n vijf jaar in het pand. “Het centrum is verouderd dus qua aangezicht mag er wel wat veranderen.” De Jong hoopt actief mee te kunnen denken over de toekomst van het winkelcentrum. “Voor mij is het vooral belangrijk dat ik de grootte van mijn pand behoud.”

Naast vernieuwing van de panden moet er ook extra aandacht komen voor meer groen, veiligheid en de toegankelijkheid van voetgangers, fietsers en auto’s. De gemeente en de eigenaar benadrukken dat belanghebbenden betrokken worden bij het proces. Het eerste gesprek staat gepland op 28 april. Wanneer de schop in de grond gaat, is nog niet bekend.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RTV Utrecht.

0 Shares