Parkeren Woerden

Wethouder Noorthoek over invoering parkeerbeleid: ‘Communicatie was niet goed, dat is duidelijk’

Parkeren Woerden

Wethouder Noorthoek over invoering parkeerbeleid: ‘Communicatie was niet goed, dat is duidelijk’

De communicatie rondom het veelbesproken nieuwe parkeerbeleid in Woerden had beter gemoeten. Dat zegt wethouder Arjan Noorthoek tegen RPL Woerden. “Op het moment dat de boodschap niet binnenkomt bij de bewoners, is de communicatie niet goed. Dat neem ik mij ter harte.”

Het nieuwe parkeerbeleid is op 3 mei van dit jaar ingegaan en zorgde meteen voor onrust in de binnenstad. Voor veel mensen was het niet duidelijk waar en hoelang ze mochten parkeren. Daardoor kregen veel bewoners een hoge rekening voor een parkeertijd van een paar minuten.

Het beleid is door de gemeente aangekondigd in de Woerdense Courant en op de gemeentepagina’s. Een week voor invoering is er een brief verstuurd en bij de ingangswegen van het centrum staan matrixborden met een aankondiging.

Vragen van politieke partijen

Toch werden bewoners verrast door hoge rekeningen en dat ligt aan de communicatie, vinden meerdere partijen uit de gemeenteraad. Zo zegt de VVD dat de tekst op de matrixborden duidelijker had gekund. Fractievoorzitter Florian van Hout schrijft: ‘Op de matrixborden staat dat de tarieven gewijzigd zijn, maar je kunt die achter het stuur niet even snel opzoeken. Je komt er pas achter als de meter of je parkeerapp loopt.’ De partij wil dat het college de tekst op de borden verandert.

Voorzitter van de winkeliersvereniging, Richard Stouthart, besloot ruim een week geleden te stoppen met de projecten met de gemeente. Hij staat achter het parkeerbeleid, waar hij zelf over meedacht in een participatie werkgroep, maar stoort zich aan de gemeente. Volgens de wethouder is de band met Stouthart intussen hersteld.

Ook, zegt Noorthoek, is de werkgroep weer bij elkaar gekomen om na de eerste weken het beleid te evalueren. In die werkgroep zit ook Herman de Jong, bewoner en ondernemer uit de Nieuwstraat. Die bevestigt dat er weer gesprekken zijn geweest, maar blijft zelf op de achtergrond meeluisteren. Hij heeft eerder een procedureklacht ingediend over het participatietraject want: er schort wat aan de communicatie.  

Langer restitutie aanvragen

Vanavond worden de vragen van meerdere partijen uit de coalitie en de oppositie beantwoord tijdens een raadsvergadering. De wethouder heeft intussen al toegezegd dat bewoners met een onbedoeld hoge parkeerrekening, restitutie kunnen vragen tot en met 26 mei. Dat kon eerst tot een week na invoering. Er zijn tot dusver 130 aanvragen binnengekomen.

RPL Woerden sprak met wethouder Arjan Noorthoek in onze studio. Kijken? Dat kan via deze link.

0 Shares