Wedstrijd verslag FC Oudewater tegen BlauwZwart

Wedstrijd verslag FC Oudewater tegen BlauwZwart

De enige schade die de Oudewaternaren op deze doordeweekse competitieronde opliep waren  de blessures van Sven Rietveld en Joost Miltenburg. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat dit de koploper later opbreekt, maar vooralsnog bleef verdere averij beperkt, met dank aan het gelijke spel van de twee achtervolgers op de ranglijst. De terugkeer van zowel Bart Griffioen en Menno Venhof gaf de ploeg vooral in de tweede helft weer een beetje het elan terug wat men zo graag ziet. Het is nog altijd niet zoals voor de winterstop, maar met de inzet die het elftal toont kunnen er best nog wat punten over de streep getrokken worden.

Na 12 minuten voetbal en vooral pressing van Oudewaterse zijde lag de bal ineens uit het niets in het doel van de bezoekers. De dader was Bram Smit die het leder simpel tegen de touwen kon tikken (1-0). Het was even slikken voor een ieder die Oudewater liefheeft. De draad werd snel weer opgepakt en er ontstond een pittig “voetbalgevecht” waarbij de referee soms wat te laconiek optrad. Kim Theil o.a. was degene die Griffioen zowat onder het (kunst)gras stopte, maar hij kon dit straffeloos doen. Met diverse aanvallen en hoekschoppen belegerden de Oudewaterse elf het doel van Landry Njoya, een soort combi van André Onana en Bruce Grobbelaar. Hij hield, op soms miraculeuze wijze zijn doel schoon. En tijdrekken verhief hij zowat tot een kunst, dit tot ergernis en verwondering van zijn tegenstanders, vooral toen achteraf bleek dat de dienstdoende leidinggevende er in de tweede helft geen minuut bij had geteld. 

Met in de tweede helft Tim Goes, eigenlijk niet helemaal fit, voor Nick van den IJssel, joegen de bezoekers op minimaal de gelijkmaker en laat nu genoemde invaller hier voor tekenen. Op een assist van Jesper van der Zwart anticipeerde hij uitstekend en wist Njoya kansloos achter te laten. (48 min. 1-1). Blessures van Joost Miltenburg en Sven Rietveld noodzaakten de Oudewaterse staf om te wisselen, maar ook de invallers speelden met dezelfde geestdrift als hun voorgangers. Bastiaan Hendriksen was vervolgens heel dicht bij de Wassenaarse “winnende” maar hij had buiten de waard gerekend, de waard in dit geval Bart Meuleman genaamd, voorkwam Oudewaters verdriet. Een kegel van Simon LaLau, een vermeende buitenspelvalsituatie van invaller Bram Noordman waarbij de grensrechter niet geheel vrijuit ging en een zware overtreding binnen de zestien op Griffioen die niet “beloond” werd, hielpen de gasten niet aan de zo verdiende overwinning. Gelukkig dat Alphia en TAVV het bij de brilstand hielden.

Ingezonden en geschreven door: Wim Hendrix, FC Oudewater

0 Shares