Wederom puntverlies voor SDO/Fiable

Wederom puntverlies voor SDO/Fiable

Na een teleurstellend gelijkspel van vorige week tegen Oranje Wit uit Dordrecht trad SDO/Fiable dit keer aan tegen Pernix uit Leiden.

De eerdere ontmoeting werd gemakkelijk gewonnen door SDO/Fiable(9-15) maar gisteren waren de rollen omgedraaid. De ploeg uit Leiden speelde vooral een betere tweede helft en namen de punten verdiend mee terug uit Kamerik.

De thuisploeg startte de wedstrijd met dezelfde basisopstelling als vorige week. 

SDO/FIABLE schoot weliswaar uit de startblokken door een benutte strafworp en een afstandsschot van Bob van der Weide. Waar het aanvallende spel in de eerste helft er goed uit zag was het verdedigend slordig. SDO/Fiable verdedigde op een te grote afstand en Pernix strafte persoonlijke fouten van de thuisploeg goed af. De eerste helft ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Dit leidde dan ook tot een 10-10 ruststand.

Wederom scoorde Bob van der Weide de eerste goal na het fluitsignaal. Hierna kwam de thuisploeg, door een mooie korte kans van Anne van Meurs op een 12-10 voorsprong. 

Het was nu de taak aan SDO/Fiable om deze goede lijn door te zetten om de overwinning eruit te slepen. 

Waar het eerste aanvalsvak het verdedigend in de eerste helft moeilijk had, kon het andere vak in de tweede helft aanvallend niet overtuigen. Na bijna 10 minuten niet te scoren was het Pernix dat weer terug kwam in de wedstrijd en zelfs de 12-13 voorsprong nam. Vanaf dit moment was het scoreverloop telkens in het voordeel van de uitploeg. SDO/Fiable liep, met name door de moeizame aanvallen achter de feiten aan. Uiteindelijk leidde dit tot een 15-18 eindstand.

Om het veldseizoen nog positief af te sluiten moet SDO/Fiable beter voor de dag komen en het spel zien te verbeteren. Volgende week treed de ploeg aan tegen HKC in Hardinxveld. HKC kan zich deze wedstrijd bij een winstpartij bekronen tot veldkampioen. De wedstrijd zal gespeeld worden om 15:30.

Foto: Archief

0 Shares