zpc-woerden

Waterpolodames verliezen nipt van concurrent

zpc-woerden

Waterpolodames verliezen nipt van concurrent

Afgelopen zaterdag speelde het damesteam van ZPC Woerden in het Batensteinbad tegen De Meeuwen uit Diemen, dat één plek hoger stond dan de Woerdensen en het beloofde dus een spannend potje te worden.

In de eerste periode opende Greetje van Eijk de score, gevolgd door nog een Woerdens doelpunt. De thuisclub wist tegengoals te voorkomen door collectieve pressing, zodat het eerste kwart eindigde in een 2-0 voorsprong voor de Woerdenaren.

De Meeuwen begonnen de tweede periode goed en scoorden binnen vijftien seconden. In dit kwart vielen voor beiden ploegen een aantal uitsluitingen, maar hadden niet direct doelpunten tot gevolg. Pal voor rust konden De Meeuwen echter wel gebruik maken van de man-meer-situatie en scoorden de 2-2 tussenstand.

Anderhalve minuut na het startsignaal van de derde periode werd er geprofiteerd van de uitsluiting van een speelster van De Meeuwen. Helaas hield deze voorsprong kort stand; de dames uit Diemen slaagden een minuut later weer om op gelijke hoogte te komen.

In de laatste deel van de wedstrijd zagen De Meeuwen kans om een voorsprong te nemen van twee doelpunten. Woerden scoorde nog wel een keer, maar alle inspanningen verder ten spijt: het mocht uiteindelijk niet baten. De wedstrijd eindigde in 4-5 nederlaag voor de Woerdense polodames.

0 Shares