VTC Woerden dames 1 vecht als (oranje) leeuwen

VTC Woerden dames 1 vecht als (oranje) leeuwen

Met de wedstrijd Nederland-Argentinië in het achterhoofd mochten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden in eigen hal aantreden tegen kampioenskandidaat Sovoco dames 1 uit Soest. De verhitte strijd resulteerde in een 2-3 verlies voor de dames uit Woerden. Nog geen 24 uur na de wedstrijd Nederland-Argentinië was het de beurt aan VTC Woerden dames 1 om te stunten in eigen hal. Op papier was Sovoco dames 1, net als Argentinië, de betere ploeg.

In de eerste set kwam VTC Woerden dames 1 vliegend uit de startblokken. Een goede dosis bluf en slim spel zorgde ervoor dat de dames uit Soest geen antwoord hadden. De eerste set ging dan ook met 25-18 naar de dames uit Woerden.

Eerste set gewonnen, de wedstrijd kon eigenlijk al niet meer stuk. De dames van VTC Woerden wilden deze lijn doortrekken in set 2. Sovoco was echter niet van plan dit te laten gebeuren en vocht zich terug. Ditmaal ging de set met 18-25 naar Sovoco dames 1.

In de derde set wist Sovoco de sterke lijn door te zetten. Al snel keken de dames uit Woerden tegen een 4-12 achterstaand aan. Twee touché ballen aan de kant van Soest werden niet gezien. Uiteindelijk trok Sovoco aan het langste eind. Set 3 werd 18-25.

De spanning was inmiddels gestegen tot het maximum in de Thijs van der Polshal. Mede door het publiek zat de sfeer er goed in. VTC Woerden wist zich na twee verloren sets goed te herpakken. Door sterke aanvallen van Rosa Helmantel, pakten de dames uit Woerden een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. De set eindigde in 25-19.

2-2, tijd voor de vijfde set. Sovoco dames 1 begon goed en pakte direct de eerste twee punten. De ploeg uit Woerden bleef echter vechten tot het eind. Helaas was dit niet genoeg en eindigde de set in 12-15.

VTC Woerden dames 1 kan terugkijken op een verhitte wedstrijd met sterk spel. Net geen winst op papier, maar wel een overwinning als team. Aanstaande zaterdag 17 december zullen de dames nog een keer strijden voor punten voor de winterstop. Om 15:30 uur spelen zij tegen Leython DC dames 1 in Leiderdorp. Tot dan!

0 Shares