Vriendenschaar speelt zich veilig

Vriendenschaar speelt zich veilig

Door een 18-16 overwinning op mede-concurrent OZC hebben de Bodegraafse korfballers van Vriendenschaar zich veilig gespeeld in de tweede Klasse H. Gemakkelijk ging het allerminst. Vriendenschaar wist de Rotterdammers lange tijd niet van zich af te schudden. Bij rust hadden de Bodegravers een minimale 11-10 voorsprong. In de tweede helft moest Vriendenschaar nog alle zeilen bijzetten om niet verrast te worden door het stugge OZC.

Het nam zelfs even een 12-13 voorsprong. Het inbrengen van Lineke Verploeg door scheidend coach Ronald Kersseboom bleek een schot in de roos. Het nog maar 16-jarige talent speelde fris van de lever en kende geen schroom met schoten op de korf. Zij bracht Vriendenschaar op belangrijke momenten weer op het juiste spoor. Zo kwamen de 13-13, de 15-14 en de belangrijke 17-16 van haar hand.

Met daarna de 18-16 vanuit een strafworp had Vriendenschaar eindelijk de Rotterdammers op de knieën. Net als in de zaal blijft Vriendenschaar ook op het veld tweede klasser.

Daarmee kan coach Ronald Kersseboom terugzien op een geslaagd korfbalseizoen. Hij geeft komend seizoen het stokje over aan Jorrit de Grutter, afgelopen seizoen nog assistent-coach bij het eerste team van Tempo uit Alphen aan den Rijn.

Foto: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu