Vragen over uitkeren energietoeslag in Woerden

Vragen over uitkeren energietoeslag in Woerden

Progressief Woerden heeft aan het gemeentebestuur een aantal vragen gesteld over het uitkeren van de energietoeslag in Woerden. Aanleiding is een recente rondgang van de NOS langs de vier grote steden. Gebleken is dat de helft van de gerechtigden van de energietoeslag deze nog niet uitgekeerd heeft gekregen.

Progressief Woerden wil onder meer weten hoeveel procent van de 1700 gezinnen in Woerden die in aanmerking komen voor de uitkering, die daadwerkelijk hebben ontvangen en wat de gemeente doet om bewoners actief te informeren over deze regeling. Ook wil de partij geïnformeerd worden op welke wijze mensen hulp kunnen krijgen bij het aanvragen van deze toeslag. Kan dit bijvoorbeeld via de dorpshuizen, het gemeentehuis, bibliotheken, de Duurzaamheidswinkel en/of andere maatschappelijke organisaties, is de vraag.

Verder wil Progressief Woerden dat het online aanvraagformulier wordt aangepast zodat het gemakkelijker wordt om een aanvraag in te dienen en het ook voor studenten die een zelfstandig huishouden runnen mogelijk wordt een aanvraag te doen.

0 Shares