VR-zuil geopend die slag bij de Kruipin in 1672 toont

VR-zuil geopend die slag bij de Kruipin in 1672 toont

Wethouder Ad de Regt heeft woensdagmiddag bij het stoomgemaal Kamerik-Teylingens een virtual reality-zuil geopend. Wie de QR-code op de zuil scant, kan het verhaal zien achter de slag bij de Kruipin in het rampjaar 1672.

Woerden was in dat jaar ingenomen door de Fransen en Hollandse troepen probeerden de omgeving terug in handen te krijgen. Dat kostte uiteindelijk het leven aan bijna drieduizend soldaten.

De paal bij het stoomgemaal is de tweede in de gemeente. Twee jaar geleden werd de eerste VR-paal op het Defensie-eiland in Woerden geplaatst.

https://www.woerdensecourant.nl/nieuws/nieuws/357199/gemeente-woerden-verwijdert-nest-europese-hoornaar

Utrecht – 13-jarige overvaller van Grieks restaurant krijgt vijf maanden cel

De 13-jarige uit Vleuten, die op 26 januari dit jaar een overval pleegde op het Griekse restaurant Aphrodite, heeft een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden gekregen. De jongen bleef tijdens de verhoren volhouden dat hij gedwongen werd door twee oudere vrienden om de overval te plegen. De jongen moet naar De Waag om zijn gedrag en middelengebruik te verbeteren. De oudste twee daders kregen beiden al eerder jeugddetentie en een werkstraf van minimaal honderd uur opgelegd.

Bron: AD

https://www.ad.nl/utrecht/jonge-vleutenaar-13-krijgt-vijf-maanden-celstraf-voor-overval-op-grieks-restaurant-in-lunetten~a3f9bf6b/

Regio – ProRail: vaker storingen aan het spoor wegens onderhoud hh

Reizigers zullen de komende jaren rekening moeten houden met meer verstoringen aan het spoor. Daarvoor waarschuwt ProRail. Hoofdreden is een enorme toename van werk aan het spoor in combinatie met personeelstekorten. ProRail zegt dat de werkzaamheden zo groot zijn, dat werken buiten de spits en in de weekenden geen optie meer is. Reizigersorganisatie Rover heeft inmiddels ook op het nieuws gereageerd. De organisatie zegt begrip te hebben voor de werkzaamheden, maar zegt ook dat reizigers altijd van een station weg moeten kunnen komen. En dat NS en ProRail altijd voor vervangend vervoer moeten zorgen.

0 Shares