Vooral voedsel en medicijnen naar vluchtelingen Oekraïne

Vooral voedsel en medicijnen naar vluchtelingen Oekraïne

Vooral houdbaar voedsel, medicijnen en matrassen zijn nodig voor de vluchtelingen uit Oekraïne die naar Moldavie zijn gevlucht. Dat zegt Andries Trul van Woerden helpt Oost Europa tegen RPL. Hij roept inwoners van de gemeente Woerden op om vooral die goederen te komen brengen. Ook aan melkpoeder voor baby’s is veel behoefte.

Een transport dat vorige week uit Woerden vertrok, is inmiddels aangekomen. Een volgend transport vertrekt aanstaande zaterdag. De hulpverleners in Moldavië roepen op om geen grote spullen zoals ziekenhuisbedden en schoolmeubilair of kleding te sturen want daar is inmiddels voldoende van beschikbaar. Omdat de materialen die wel nodig zijn minder ruimte in nemen, overweegt Woerden helpt Oost Europa met kleinere auto’s naar Moldavië te rijden. Eventueel wordt er met een andere hulporganisatie samengewerkt.

In Moldavie komen dagelijks zo’n 350 vluchtelingen aan.  Inwoners van de gemeente Woerden die eten of andere spullen beschikbaar willen stellen kunnen daarvoor terecht in de Roemeniëhal aan de Leidsestraatweg in woerden.

0 Shares