Vogeltentoonstelling Avicultura in Woerden afgelast wegens vogelgriep in Zegveld

Vogeltentoonstelling Avicultura in Woerden afgelast wegens vogelgriep in Zegveld

De vogeltentoonstelling van vogelvereniging Avicultura in Woerden gaat niet door. Volgende week zou het meerdaagse festijn plaatsvinden maar nu er vogelgriep is vastgesteld in Zegveld mag de tentoonstelling geen doorging vinden. Een grote teleurstelling, vindt voorzitter van Avicultura Gerrit van den Boogaard. De afgelopen twee jaar kon de tentoonstelling ook niet doorgaan vanwege de coronacrisis.

Alles stond in de startblokken om van 17 t/m 19 november de liefhebber te ontvangen bij de vogeltentoonstelling. Dat het nu last minute afgelast wordt, doet pijn. Van den Boogaard is drie jaar voorzitter en in die tijd heeft de tentoonstelling nog nooit plaatsgevonden. De tentoonstelling wordt nu verplaatst naar volgend jaar. Het kan niet eerder omdat het seizoen bijna afgelopen is en vogelaars zich dan voorbereiden op volgend jaar. Bovendien moeten er keurmeesters ingevlogen worden bij zo’n tentoonstelling en dat is niet op korte termijn makkelijk te regelen. De vogelvereniging hoopt dat de tentoonstelling volgend jaar weer doorgang kan vinden.

Gisteren werd duidelijk dat er vogelgriep is vastgesteld in Zegveld. Het gaat om kleinschalige houderij met circa 100 sierwatervogels. Ook bevinden er zich wilde vogels. De aanwezige vogels worden geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), om verspreiding van het virus te voorkomen. 

Luister hier de podcast:

0 Shares