Verrassende winnaars op Hollands Kampioenschap

Verrassende winnaars op Hollands Kampioenschap

Afgelopen zaterdag vond het Hollands Kampioenschap polsstokverspringen plaats in Polsbroekerdam. De wedstrijd was vanwege de harde wind al uitgesteld tot de avond en werd de jaarlijkse krachtmeting in korte vorm uitgesprongen.

In zijn tweede sprong klom Wilco van Amerongen de stok uit en kwam hij tot een afstand van 21.02 meter, waarmee hij Wouter van Midden naar de tweede plaats verdrong. Rian Baas kwam niet verder dan een derde plek. Favoriet Jaco de Groot kon in zijn twee sprongen niet laten zien over welke klasse hij beschikt.

Bij de dames werd er roet in de voorbereiding gegooid, doordat vlak voor aanvang de springvolgorde werd omgezet. Dit viel in slechte aarde bij Dymphie Baas- Van Rooijen, die besloot haar spullen te pakken en te vertrekken. Dit bood kansen voor andere dames en werd Julia van Eijk Hollands Dameskampioen voor favoriete Wendy Helmes en Iris Mulder.

De junioren mochten drie sprongen maken. Na twee rondes stond Woerdenaar Bas van Leeuwen op de eerste stek, maar liet Reinier Overbeek zien wie de baas is in de junioren-categorie. Ook Lucas van Eijk sprong de Woerdenaar nog voorbij.

De spannendste categorie van dit jaar was de Jongens-categorie. Zegvelder Eimert van Ingen pakte de derde plek, voor Guus Hoogland. De titel ging naar gouddelver Roy Velis. Met een sprong van 16.74 meter werd hij Hollands Kampioen.

Thalina van der Wind was bij de Meisjes de beste, nipt voor Suzanne Mulder en de Linschotense Rianne de Regt.

Foto’s: RPL/Anno Visser en Polsstokbond Holland

0 Shares
Sluit Menu