Verrassende ontknoping bekerpoule

Verrassende ontknoping bekerpoule

FC Oudewater – Delta Sports 3 – 2

In het begin van de eerste helft kwam Delta Sports heel snel in de buurt van het voor hun vijandelijke doel. Dambruck en Verboon moesten al snel door Jesper van der Zwart tot de orde worden geroepen, hun snelle rushes waren behoorlijk gevaarlijk. Dezelfde Oudewaterse verdediger stelde na zo’n kleine 10 minuten zelf maar even orde op zaken en werkte vakkundig de 1-0 voorsprong binnen. Hierna werd het een min of meer gelijk opgaande wedstrijd waarin de bezoekende doelman Gino van Luijn wel meer werk had te doen dan zijn collega Meuleman.De Oudewaterse verdedigers stonden erbij en keken er naar (1-1. 37ste min.). Een blessure van Walter van der Neut noopte trainer Redel tot een vroegtijdige wissel en het was maar goed dat dat het al snel rust werd want de thuisploeg was even de kluts kwijt.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen het Houtense centrale duo opvallend in de fout ging, Sven Rietveld was er als de kippen bij om dit af te straffen ( 2-1, 50ste min.). Nog in de roes levend van dit doelpunt schudde Delta Sports de thuisploeg weer hardhandig wakker door onmiddellijk na de aftrap het leder in het Oudewaterse netje te deponeren (2-2. 51ste min.).

De vooralsnog niet heel sterk spelende Sebastiaan Evers, hij was hiermee overigens niet de enige, maakte een hoop goed door een voorzet van Rietveld genadeloos op de pantoffel te nemen en de 3-2 op het scorebord te laten aantekenen (3-2, 73ste min.). Doelman Meuleman moest nog een keer zijn vingertoppen gebruiken om de bal boven iedereens hoofd weg te tikken en Casper Verboon kon zichzelf wel voor zijn kop slaan door een 100% kans om zeep te helpen.

Door dit resultaat zijn zowel Benschop als Oudewater doorgedrongen tot de volgende ronde, 1ste klasser Montfoort redde het op basis van het doelsaldo dus niet.

0 Shares