Verdiende bekerzege FC Oudewater

Verdiende bekerzege FC Oudewater

Op het warme kunstgras werd de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen gespeeld tegen Schoonhoven. De eerste twintig minuten hadden de mannen uit de Zilverstad meer grip op de wedstrijd dan de gastheren. Een eigen doelpunt in de zesde minuut, via de rug van een Oudewaterse verdediger, deed hier geen goed aan en even leek het op een minder leuke middag.

De kreet vanaf de Schoonhovense bank luidde: ‘”Laat maar rond gaan, want daar hebben ze een hekel aan”! maakte dat Oudewater de ruggen rechtte en meer ballen onderschepte dan de tegenstander lief was. Schoonhoven werd steeds weer afgetroefd door de Oudewaterse middenvelders.

De gelijkmaker kwam op naam van Mike Rijsbergen, die Bart Griffioen aan het werk zette die niet faalde: 1-1. Vlak voor rust scoorde Griffioen opnieuw, nu op aangeven van Walter van der Neut.

Na de rust gingen de gastheren door met goed voetballen. De Schoonhovense doelman Brouwer voorkwam meerdere malen dat de bezoekers op een veel grotere achterstand werden gezet, maar tegen het fraaie doelpunt van Menno Venhof in de 75ste minuut was hij echter niet bestand. De laatste minuten van de wedstrijd waren een makkie voor Oudewater en met 3-1 was de eindstand bepaald.

0 Shares
Sluit Menu