Veerle van de Wiel wint Lions Vredesposterwedstijd

Veerle van de Wiel wint Lions Vredesposterwedstijd

Veerle van de Wiel is winnaar geworden van de Lions districtsprijs voor de vredesposterwedstijd. Veerle is leerling van het Woerdense Minkema college. Al zo’n 30 jaar organiseren de Lions een vredesposterwedstrijd voor de groepen 8 van het basis onderwijs en de brugklassen van het voortgezet onderwijs.

Met de wedstrijd hopen de Lions jongeren iets meer te laten nadenken over oorlog en vrede. Dit jaar was het thema ‘durf te dromen’. De poster van Veerle toont een meisje dat ligt te dromen in een hangmat onder een luchtballon. Veerle van der Wiel werd districtswinnaar van de posterwedstrijd en dingt daarom mee naar de landelijke prijs.

De overige deelnemers in Woerden worden beoordeeld en horen eerdaags of zij ook in de prijzen zijn gevallen. Ruim 50 in Woerden gemaakte posters worden in de bibliotheek tentoongesteld. Daar kan dan ook het publiek een stem uitbrengen want er is ook nog een publieksprijs te verdienen.

Op de foto v.l.n.r.: districtsgouverneur Kees Willemse, districtscoördinator PPC Bas Kreijger, tekenlerares Noreen Riepma, Veerle,
PPC coördinator LC Woerden Henk Vlot, jurylid Margarethe Janssen en de ouders van Veerle.
0 Shares