opschoondag

Veel deelnemers bij Opschoondag

opschoondag

Veel deelnemers bij Opschoondag

De Opschoondag, afgelopen zaterdag heeft ook in de gemeente Woerden flink wat mensen op de been gebracht om in hun woonomgeving zwerfvuil te verzamelen. In Woerden sloeg een aantal kerken de handen in één en met succes want bij de Kruiskerk waren alleen al zo’n 150 tot 175 mensen gewapend met een grijpstok en vuilniszak aan het werk. Op zeven locaties konden vrijwilligers het afval inleveren.

Anders door corona
De werkwijze was dit jaar vanwege corona aangepast. Belangstellenden konden zich de afgelopen tijd aanmelden waarna ze een grijper, zak en handschoenen thuisbezorgd kregen. Doordat er niet in groepen maar individueel werd schoongemaakt, was het gebied dat onder handen werd genomen groter dan andere jaren.

Nu al 160 zwerfvuilambassadeurs
De coronamaatregelen hebben er voor gezorgd dat meer mensen uit zichzelf zwerfafval zijn gaan verzamelen omdat ze meer zijn gaan wandelen. Dat heeft er voor gezorgd dat er nu al zo’n 160 zwerfafvalambassadeurs in Woerden zijn. Regelmatig verzamelen ze zwerfafval. De gemeente haalt dat vuil bij de zwerfafvalambassadeurs op. De verwachting is dat het aantal mensen dat uit zichzelf zwerfafval inzamelt, na zaterdag nog zal toenemen.

De gemeente Woerden haalt het afval dat zaterdag is verzameld, vandaag op.

Foto’s: Anno Visser

0 Shares