Vrijwilligerswerk bij de televisie

Vacatures televisie

Bij RPL Woerden zijn alle medewerkers vrijwilliger.

RPL TV zoekt creatieve mensen voor het maken televisie. We maken met veel plezier verslagen van evenementen en nieuwsonderwerpen, reportages en interviews.
Ieder programma wordt gemaakt door een eigen team, dat verantwoordelijk is voor het hele proces, van het uitwerken van ideeën tot aan uitzending van het programma.

De film moet worden voorbereid: zoals afspraken maken met mensen die je gaat interviewen en besluiten nemen over wat uiteindelijk in de film komt. Dan natuurlijk filmen en monteren. Een persoon kan eventueel meerdere functies voor zijn rekening nemen of aan meerdere programma’s werken.
Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken.

In alle gevallen gaat het om vrijwilligerswerk. Ervaring is niet vereist, wel handig. Werk achter de computer kan je in de RPL studio uitvoeren, maar ook thuis. Hoeveel tijd je wilt besteden kan in overleg met je team worden bepaald.
Ben je geïnteresseerd in een van de functies, e-mail dan naar vacatures@rplwoerden.nl.

Interviewer

Van luchtig tot politiek. Er zijn veel verschillende gesprekken te voeren voor de camera. De interviewer bereidt de vragen voor en voert het gesprek. Enige ervaring met interviewen en presenteren is een voordeel.

Camera

Voor het camerawerk zoeken we creatieve mensen. In overleg wordt een programmaonderdeel opgenomen. Je gaat alleen of met een interviewer op pad. Belangrijk is natuurlijk de beeld- en geluidkwaliteit. Voor opleiding wordt gezorgd.

Editor, montagemedewerker

De editor zorgt voor de montage van een film. Op de computer worden de opnamen tot een goede film gemaakt. Enige ervaring in het monteren van films is een pre doch niet noodzakelijk. Leuk en creatief werk.

Ons devies is: vrijwillig is niet vrijblijvend, afspraak = afspraak.

RPL Woerden is een vrijwilligersorganisatie die lokale journalistiek verzorgt voor en door mensen uit Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld en Woerden.

BEKIJK HIER HET OVERZICHT VAN VRIJWILLIGERSWERK BIJ RPL WOERDEN