Vrijwilligerswerk bij RPL Regiosport

 Profvoetbalster Tami Groenendijk in gesprek
met Nanette Mostert en Winfried Vergeer

RPL Regiosport is een radioprogramma. Iedere maandag van 19.00 tot 21.00 uur is het radioprogramma live. Het programma brengt lokaal sportnieuws in de vorm van een aantal losse sportberichten, een terugblik op het weekend, een vooruitblik naar het volgende weekend en interviews.

RPL Regiosport wil met meerdere vrijwilligers het sportnieuws brengen. Het radioprogramma wordt gemaakt door en voor mensen die een relatie hebben met Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld of Woerden.

Wat ga je doen

De taken die nodig zijn voor de productie van een Regiosportuitzending zijn ongeveer samen te vatten als werkzaamheden die uitgevoerd worden door een sportredacteur, een presentator en een producent. Voor iedere taak hebben we bij voorkeur verschillende mensen, zodat die elkaar kunnen afwisselen en zonodig kunnen vervangen als een ander niet kan. Taken van verschillende functies kunnen gecombineerd worden als die aansluiten bij jouw interesse en ervaring.

Sportredacteur:

Als sportredacteur selecteer je lokaal sportnieuws over sportclubs en sportverenigingen uit Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld en Woerden; zonodig vul je dit aan met ander nieuws dat op een of andere manier is gelinkt aan onze regio.

Uitslagen en wedstrijdprogramma’s van verschillende sporten zijn online te vinden en die beschrijf je in  ‘Terugblik en Vooruitblik Sportweekend’ en in een aantal losse sportberichten. Je gebruikt  hiervoor de verhaalvorm zodat de presentator die informatie voor luisteraars op een prettige manier kan voorlezen.

Presentator:

Als presentator kies je vooraf welke muziek in een uitzending wordt gedraaid. Je maakt in samenwerking met de redactie vooraf afspraken voor telefonische interviews die je zelf voert in de live uitzending. Je schrijft een draaiboek met alle opeenvolgende onderdelen van het programma voor een uitzending, inclusief de vragen voor je telefonische interviews. Tijdens de uitzending bel je live met mensen uit de lokale sportwereld. In het item ‘Kennismaken met …’ vertellen studiogasten over hun passie voor sport en hoe en waar ze hun sport beoefenen.

Producent:

Als producent zetje samen met de presentator de muziek en de jingles klaar voor een uitzending De geluidsopname van een studio-interview knip je in stukjes van ongeveer 5 minuten en zet je ook klaar voor de uitzending. De studio-interviews worden na de uitzending als podcast op de website geplaatst. Je verleent technische ondersteuning tijdens de uitzending, zodat de presentator zich helemaal richten op het presenteren van Regiosport, tenzij de presentator de techniek zelf kan bedienen.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat je bij RPL Regiosport  kan doen? Stuur een e-mail naar vacatures@rplwoerden.nl en we nodigen je uit voor een gesprek om dat samen te uit te zoeken.

RPL Woerden is een vrijwilligersorganisatie die lokale journalistiek verzorgt voor en door mensen uit Harmelen, Kamerik, Kanis, Zegveld en Woerden.