Topper in 4e klasse eindigt in gelijkspel

Topper in 4e klasse eindigt in gelijkspel

SC Woerden speelde afgelopen zaterdag voor het eerst sinds eind november weer eens een competitiewedstrijd. Het mocht gelijk op bezoek bij titelkandidaat SCH ’44. De ploeg uit Harmelen stond samen met Zwammerdam aan de kop van de ranglijst. Woerden volgde op 2 punten en dus was er sprake van een echte topper.

De blauwwitten begonnen de wedstrijd sterk en hadden een duidelijk overwicht. Gedragen door de wind kreeg Woerden diverse mogelijkheden. Uit één van de gevaarlijke corners van Jacinto Papilaja wist Roy van Steenis de openingstreffer te scoren. Hij nam de bal direct op zijn slof en schoot bij de 2e paal de openingstreffer binnen.

In de fase daarna kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd en een hard werkend Woerden wist SCH in de greep te houden. 

Na de rust had SCH windje mee en werd het sterker. De thuisploeg zocht veelal ex-Woerdenaar Stanley Mailoa welke halverwege de 2e helft de gelijkmaker aantekende. Vanaf de 16 meter werd zijn schot van richting veranderd en was keeper Nick Rekers kansloos. Woerden speelde gevarieerd en met heel veel positiewisselingen.  

De gemoederen laaiden soms hoog op en 10 minuten voor tijd kreeg Bob Kuit van de thuisploeg zijn 2e gele kaart en moest dus het veld verlaten.  Vlak voor tijd kreeg Woerden nog een grote kans maar deze werd helaas niet benut.

Al met al was het punt meer dan verdiend. Woerden werkte als team keihard en liet zien bovenin mee te kunnen draaien. Medekoploper Zwammerdam speelde tegen NSV ’46 en blijft samen met SCH ’44 bovenaan staan. Woerden volgt op 2 punten. 

Aanstaande zaterdag speelt Woerden op eigen veld tegen Bodegraven dat verrassend won van Nicolaas Boys dat toch ook voor de prijzen gaat. Deze ploeg staat 4 punten achter op de 2 koplopers.

0 Shares