Thomas van Midden schittert in Jaarsveld

Thomas van Midden schittert in Jaarsveld

Afgelopen zaterdag werd er in Jaarsveld gesprongen om het Hollands Kampioenschap. Dit is na het Nederlands Kampioen de belangrijkste wedstrijd voor de polsstokverspringers.

Vlistenaar Thomas van Midden excelleerde deze middag bij senioren. Het was zijn tweede Hollands titel in zijn carrière. Favoriet Jaco de Groot stelde met een zesde plaats danig teleur.

Bij de junioren maakte de huizenhoge favoriet Reinier Overbeek de verwachtingen helemaal waar met alweer zijn vijfde Hollandse titel op rij. Woerdenaar Bas van Leeuwen moest genoegen nemen met de meest ondankbare plek: vierde.

Voor Mark van der Horst was het een fantastische week en sprong de man uit Schoonhoven zich naar zijn eerste belangrijke titel uit zijn carrière.

De spannendste wedstrijd werd versprongen in de damesgroep met slechts een verschil van zeventig cm. tussen de nummers één en drie. Uiteindelijk greep Fabiënne Overbeek de macht en de titel.

Suzanne Mulder sprong naar de eerste plaats in de meisjesgroep. Eén geslaagde sprong leverde titelverdedigster Thalina van der Wind uit Snelrewaard een tweede plek op en sprong Laura Maaijen uit Haastrecht zich naar het brons.

Foto’s: Erik van Kordelaar – Thomas van Midden, winnaar bij de senioren en Fabienne Overbeek, winnaar bij de dames

0 Shares