Terug naar gas door overvol stroomnet van provincie

Terug naar gas door overvol stroomnet van provincie

Om woningen te kunnen blijven bouwen is aardgas nog hard nodig in de provincie Utrecht. Dat melden demissionair minister Jetten, netbeheerders Stedin en Tennet en de provincie Utrecht aan NOS. Er komen fossiele maatregelen aan om het overvolle elektriciteitsnet te ontlasten. Nieuwe adressen kunnen op deze manier toch stroom ontvangen.

De provincie adviseert de inwoners om een hybride warmtepomp te nemen in plaats van een warmtepomp die volledig op stroom draait. Deze en andere maatregelingen moeten ervoor zorgen dat nieuwsbouw in de provincie Utrecht mogelijk blijft. Lukt dit niet, dan vertraagt de energietransitie en is er voor kleinverbruikers kans op stroomuitval. Kleinverbruikers zijn huishoudens en winkeliers. Andere problemen waar mensen mee te maken kunnen krijgen zijn knipperende lampen, apparatuur die niet goed werkt, afschakeling van zonnepanelen en het risico op meer stroomonderbrekingen.

Grootverbruikers hebben al langer dit soort de problemen. De wachttijden lopen op voor bedrijven die willen verduurzamen.

0 Shares