stopverbod

Stop- en parkeerverboden Tournoysveld

stopverbod

Stop- en parkeerverboden Tournoysveld

Rond het parkeerterrein van winkelcentrum Tournoysveld wordt een stopverbod ingevoerd. Het gaat om het stuk dat parallel ligt aan de Jozef Israëlslaan en om de binnenbocht van de Anton Mauvestraat. Ook worden venstertijden voor parkeren ingevoerd op de laad- en losplaats bij de achteringang van de winkelpanden.

Voortaan mag er pas ‘s middags na vijven geparkeerd worden tot de volgende ochtend acht uur. Het weggedeelte aan de kant van de Jozef Israëlslaan wordt regelmatig door vrachtwagens gebruikt.

Als daar auto’s stilstaan of geparkeerd staan, kunnen de vrachtwagens daar niet laden- en lossen. Met het instellen van het stopverbod wil de gemeente Woerden voorkomen dat een vrachtwagen de weg blokkeert of achteruit moet rijden.

Parkeren is op deze locatie al verboden buiten de gemarkeerde plaatsen. Maar het is voor de handhaving moeilijk om te beoordelen of iemand geparkeerd staat of aan het laden en lossen is. Het begrip ‘laden en lossen’ is helaas voor meerdere uitleg vatbaar.

Met het instellen van het stopverbod wordt voorkomen dat er een verschil in inzicht ontstaat over het al dan niet laden en lossen en kan altijd worden opgetreden tegen stilstaande motorvoertuigen.

Foto’s: Gemeente Woerden

3 Shares