Stichting Oud Montfoort

Stichting Oud Montfoort krijgt eigen ruimte

Stichting Oud Montfoort

Stichting Oud Montfoort krijgt eigen ruimte

De Stichting Oud Montfoort (SOM) heeft onderdak gevonden in het centrum van Montfoort. Het pand, dat al langere tijd leeg staat, is beschikbaar gesteld door de eigenaar van de voormalige Blokker en Daags.

De SOM wil het winkelgedeelte van het pand flink aanpakken, zodat museale stukken, die nu nog in de kelder van het Huis van Montfoort liggen, aan het publiek getoond kunnen worden. Verder is het de bedoeling dat in het pand ook een toeristisch informatiepunt wordt gerealiseerd. Hier kan men terecht met vragen over de geschiedenis van de stad en het zal een startpunt worden voor stadsrondleidingen.

Voor de buitenmuur zijn er plannen om met een lange tijdlijn het ‘verhaal van Montfoort’ te vertellen. Als alles naar wens verloopt zal de SOM in mei opengaan en tijdens het toeristenseizoen drie dagen per week de deuren openen. Daarbuiten kan met er op afspraak terecht.

Foto: Radio Stad Montfoort – Gerard Janmaat (links) schudt de hand van Lex van Wijk, voorzitter van de Stichting Oud Montfoort

0 Shares