Sportlust wint van sterk Harkemase Boys

Sportlust wint van sterk Harkemase Boys

Sportlust heeft in de wedstrijd tegen een zeer goed spelend Harkemase Boys zichzelf beloond met drie punten. Hoewel de Friese gasten het overgrote gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg was wisten de mannen van trainer Patrick Loenen de wedstrijd in de tweede helft te keren en de overwinning op sportpark Cromwijck binnen te halen.

In de eerste helft bleek als snel dat Harkemase Boys naar Woerden was afgereisd om de 3 punten in de tas weer mee te nemen. De friezen hadden vorige week nog verrassend verloren van Barendrecht en de ploeg van Jan Piet Bosma wilde deze fout zo snel mogelijk goed maken. Het was Harkemase Boys wat al snel de touwtjes in handen nam en de gastheren handen vol verdedigend werk bezorgde. Ondanks een aantal kansen voor beide ploegen werd de thee dan ook met een 0-0 ruststand opgezocht.

Direct vanaf het begin van het tweede bedrijf werd duidelijk dat Harkemase Boys op zoek ging naar de openingstreffer. De Boys zochten nadrukkelijk de aanval en zette de gastheren compleet vast op eigen helft. Het kon niet uitblijven en het gebeurde dan ook in de 61e minuut, Harkemase Boys kwam op voorsprong. Uit een hoekschop van Bruintjes was het aanvoerder Bouius die de bal met het hoofd in het net achter Antonioli wist te leggen. Toch kwamen de Woerdenaren al weer snel langszij, in de 69e minuut was het Nick Verhagen die de bal met een scherp aangesneden voorzet in de Friese zestien meter bracht. De bal ging richting de ingevallen v.d. Weijden die de bal nog wist te schampen en het speeltuig via een glijdende Bruintjes in het doel wist te krijgen.

De thuisploeg zette nog een keer aan en wist het spelbeeld van het eerste deel compleet op z’n kop te zetten. In de 79e minuut kwamen er nog twee wissels binnen de lijnen bij Sportlust ( van Zoest en van Warven kwamen ) en de thuisploeg kreeg een minuut later een hoekschop te nemen. Van Warven naam plaats achter de bal, bracht de bal binnen de 16 en daar kwam het bij toeval voor de voeten van van Zoest. Bij zijn eerste balcontact bedacht de lange verdediger zich geen seconde en schoot de bal hard en zuiver achter doelman Jansema. In de 85e minuut probeerde de Boys van achteruit een aanval op te zetten maar dit werd bemoeilijkt door Mark v.d. Weijden. De getergde spits ontfutselde de bal van Bruintjes en stelde Meiring in staat om uit te breken. Meiring was niet zelfzuchtig maar bezorgde de bal terug bij v.d. Weijden en deze wist met een schitterend schot de voorsprong te vergoten naar 3-1. Nog geen minuut later bereikte van Zoest met het hoofd v.d. Weijden die op zijn beurt het 1 tegen 1 duel met zijn directe tegenstander winnend wist af te sluiten en de bal voor de 4e maal in het doel van Harkemase Boys schoot.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Lensink klonk er een luid gejuich op sportpark Cromwijck. De overwinning was binnen en Sportlust had het maximale resultaat behaald in een wedstrijd die voor het overgrote gedeelte gecontroleerd werd door Harkemase Boys.

Volgende week zaterdag reist Sportlust ’46 af naar Assen voor de uitwedstrijd tegen ACV. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden door:  www.sportinside.tv

0 Shares