Sportlust opnieuw een podium hoger

Sportlust opnieuw een podium hoger

Sportlust’46 speelt volgend seizoen in de Derde Divisie, het op één na hoogste amateurniveau van Nederland.

Het seizoen in de hoofdklasse kon niet afgemaakt worden vanwege het coronavirus. De KNVB besloot daarom om alle competities ongeldig te verklaren en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten aan te wijzen.

In april maakte de KNVB bekend dat clubs wel een verzoek konden indienen om te mogen degraderen of promoveren. Op basis van die aanmeldingen besloot de KNVB om de Derde Divisie volgend seizoen uit twee poules van achttien clubs te laten bestaan. Daardoor moest de voetbalbond zes clubs uit de vier hoofdklassen laten promoveren. Vier clubs die de hoofdklasse aanvoeren en twee nummers twee.

Voor de rood-witten betekent dit de tweede promotie op rij. Vorig seizoen werd de ploeg van trainer Patrick Loenen nog kampioen van de eerste klasse.

Met de promotie is Sportlust komend seizoen de hoogst spelende amateurclub van het Groene Hart. “Een historisch moment”, aldus voorzitter Jan van den Heuvel. “Dit betekent dat wij in het aankomende jubileumjaar voor het eerst in ons bestaan in de Derde Divisie zullen uitkomen”.

4 Shares