bolderdijk

Sporthal Schulenburch is overgeslagen – UPDATE

bolderdijk

Sporthal Schulenburch is overgeslagen – UPDATE

De verduurzamingsactie van sporthallen door de gemeente Woerden heeft niet in alle sporthallen plaatsgevonden. De Schulenburch in Kamerik is namelijk overgeslagen. Dit meldt Ruud Mees, oud-bestuurslid van MFC De Schulenburch aan RPL.

Hij noemt het onvoorstelbaar dat wethouder Arthur Bolderdijk (inzet) van vastgoed, zelf woonachtig in Kamerik, durft te stellen dat hij hoopt met de verduurzaming van de sportgebouwen een goed voorbeeld af te geven en anderen over de streep te trekken om in duurzaamheid te investeren.

De Schulenburch is gewoon overgeslagen, terwijl de sporthal eigendom van de gemeente is. Dit terwijl de Schulenburch een zeer marginale begroting heeft en ieder jaar weer met de hakken over de sloot de zaak draaiende weet te houden, aldus het oud-bestuurslid.

Desgevraagd zegt Bolderdijk dat de sporthal in Kamerik weliswaar eigendom van de gemeente is, maar dat beheer en onderhoud zijn uitbesteed aan de stichting die de hal en dorpshuis de Schulenburg exploiteert. Hij voegt er aan toe de constructie zelf ook vreemd te vinden, maar dat de afspraken in het verleden kennelijk zo zijn gemaakt.

Volgens Bolderdijk valt de Kamerikse hal door de gemaakte afspraken buiten het duurzaamheidsprogramma dat voor de andere sportaccommodaties geldt.

Foto: Gemeente Woerden

12 Shares