Speurtochten voor kinderen door Gilde Woerden

Speurtochten voor kinderen door Gilde Woerden

Het Gilde Woerden heeft speurtochten ontwikkeld voor basisschoolleerlingen uit de groepen zes, zeven en acht. Onder begeleiding van een volwassene kunnen kinderen de speurtocht lopen door het centrum van Woerden. Op een tablet zijn de vragen en routes te vinden en kunnen de antwoorden ingevoerd worden. De volwassene beheert de tablet, maar de kinderen kunnen zelf stukjes tekst lezen en antwoorden invullen. Langere verhalen worden gesproken.

Er is keuze uit twee tochten, namelijk ‘De verborgen verhalen van Woerden’ en ‘Waar is de ontsnapte gevangene uit het kasteel’. Over enkele weken is er een derde speurtocht beschikbaar met de titel ‘Varen van Bodegraven naar Utrecht’. Alle tochten beginnen bij de VVV aan de Emmakade. Daar wordt ook de tablet afgehaald, die vooraf gereserveerd moet worden.

Volgens Norbert Teunissen van het Gilde Woerden zijn de tochten in eerste instantie bedoeld voor bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes, maar zijn ze zeker ook leuk om gewoon eens te doen. En dat geldt zeker niet alleen voor kinderen uit Woerden.

Foto: RPL Woerden – Speurtochten beginnen bij de VVV aan de Emmakade

5 Shares