Speciale filmvoorstelling voor veteranen in Woerden

Speciale filmvoorstelling voor veteranen in Woerden

Op zaterdag 17 juni is er in Woerden een vertoning van de nieuwe Nederlandse oorlogsfilm, ‘Grenzeloos Verraad’, speciaal voor veteranen uit de Lopikerwaard. Zij kunnen in de AnnexCinema bioscoop gratis naar deze film.

‘Grenzeloos Verraad’ gaat over de Duits-Nederlandse officier Mengelenberg, bij wie de verschrikkingen van de Tweede Wereld Oorlog hem steeds meer parten gaan spelen.

Deze filmvertoning speciaal voor lokale veteranen is een initiatief van de Stichting Veteranen Lopikerwaard, in samenwerking met AnnexCinema Woerden. De Stichting hoopt hiermee tegemoet te komen aan de wens van vele veteranen om een inkijkje te krijgen in wat er destijds allemaal speelde.

Na de vertoning van de film gaan de veteranen naar de Oostsingel, waar burgemeester Victor Molkenboer samen met de voorzitter van Stichting Veteranen Lopikerwaard, Bert Jansen, een Anjerperkje zal onthullen. De witte anjer is het symbool van veteranen. Anjerperkjes zijn een blijk van waardering voor Nederlandse militairen en de vaak gevaarlijke missies die zij hebben ondernomen.

0 Shares