Spannende wedstrijd voor waterpolodames

Spannende wedstrijd voor waterpolodames

De dames van de Zwem- en Poloclub Woerden namen het afgelopen zaterdagavond in het Woerdense Batensteinbad op tegen een damesteam van UZSC uit Utrecht.

De wedstrijd begon goed en uit een overtreding kreeg Jorienke Krieger een strafworp mee, waaruit zij scoorde en maakte Anouk van Schaik de 2-0 door een mooi geplaatst afstandsschot. Greetje van Eijk haalde verwoestend hard uit, waarna Sofie van Gijsel koelbloedig nummer vier achter de Utrechtse doelvrouw prikte. UZSC kon lang geen vuist maken, dankzij een strakke Woerdense verdediging, maar wist in de de tweede periode eerst op 4-1 en door middel van een strafworp op 4-2 te komen.

UZSC ging na de rust voortvarend van start met twee doelpunten. Woerden kwam echter langzaam onder de druk uit en via Diede Löhr en Greetje van Eijk kwamen de Woerdense dames weer op voorsprong. De bezoeksters kogelden aan het eind van het derde kwart de aansluitingstreffer binnen.

De thuisploeg bewaarde de rust en startte gedegen aan de vierde periode. Birgit van Dijken en Diede Löhr scoorden voor de thuisclub, maar ook de Utrechtse waterpolodames konden nog twee maal het net vinden, waardoor de eindstand 8-7 werd in Woerdens voordeel.

Foto’s: Anno Visser

0 Shares