Siveo wint oefenduel met Nieuwkoop

Siveo wint oefenduel met Nieuwkoop

Siveo uit Zegveld is in het oefenduel tegen 3e klasser Sv Nieuwkoop goed overeind gebleven. Uiteindelijk pakte het zelfs na een dubbelblanke ruststand een 2-0 overwinning. Daarmee zetten de geel-blauwen de positieve reeks in de competitie voort.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende referee Martien Hendriks ontspon zich een gelijkopgaand duel. De eerste kansen waren voor Siveo maar zowel Gerwin Verlaan als Sjoerd Blonk misten de “finishing touch”. Vervolgens was Nieuwkoop dichtbij de openingsgoal maar de gasten faalden evenzeer in de afronding. Omdat ook een kopbal van Ricardo Würsten over de deklat scheerde bleef bij de thee de dubbelblanke stand intact.

Na de pauze was het wel snel raak. De ingevallen Luuk Blonk speelde zich handig vrij en liet de keeper met een fraaie boogbal kansloos: 1-0. Binnen het kwartier kwam er voor de geel-blauwen zelfs een doeltreffend vervolg toen de opgekomen Marnix Hoogendoorn eerst nog koppend strandde maar vervolgens de terugkaatsende bal kon binnentikken: 2-0. Er leek zelfs meer in te zitten toen de handige Rick Wilbrink met bekeken passes de Nieuwkoopse defensie openbrak en een geel-blauwe aanvaller in scoringspositie bracht. Pas in de slotfase moest goalie Erik Streng een paar keer handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen.

Volgende week ontvangt Siveo opnieuw een bekende 3e klasser, namelijk het knap aan de weg timmerende Aarlanderveen.

0 Shares