Siveo wint in doelpuntrijke wedstrijd van Cabauw

Siveo wint in doelpuntrijke wedstrijd van Cabauw

Siveo is de competitie zaterdag zeer overtuigend herstart. Op het zonnige de Beemd lieten de geel-blauwen weinig heel van de runner-up Cabauw. Pas bij 5-2 waren de jongens van Jos Verweij uitgeraasd. Met de driepunter krijgt Siveo ook weer wat aansluiting bij de middenmoot.

Feitelijk lag de sterkste speelfase voor Siveo al in het eerste kwart. Het startte met open vizier. Zodanig zelfs dat het vanuit de counter de eerste kans aan Cabauw moest laten. Maar daarna was het echt Siveo dat dicteerde. Het nam binnen 20 minuten dan ook overtuigend afstand. Eerst was het Niek van der Wagt die snoeihard raak kopte uit een corner van Luuk Bregman (1-0). En even later bekroonde Harmen Visser een aanval over veel schijven op een heel toepasselijke fraaie wijze (2-0).

Het betekende bepaald nog geen beslissing want Cabauw was met haar heel behendige aanvallers uiterst gevaarlijk. Het kwam dan ook al snel vanuit de counter op 2-1 en kort daarna zelf met een sterke kopbal weer op gelijke hoogte (2-2). Toch ging Siveo met een voorsprong rusten omdat de sterk opgekomen Teun Vroege heel attent reageerde op een verdedigingsfoutje (3-2).

Na de pauze was de geel-blauwe aanhang bepaald nog niet gerust op een goede afloop, met name omdat al snel goalie Erik Streng geblesseerd moest afhaken. Invaller Sem Visser maakte echter bij zijn eerste acties al een heel betrouwbare indruk. Sterker: Siveo gaf na de thee nauwelijks kansen weg. Het wist de overwinning zelfs nog meer glans te geven. Eerst was het Sven van der Plank die genadeloos raak kopte uit een vrije trap van Luuk Bregman (4-2) en het slotakkoord was voor Erik Verlaan die knap werk van Sjoerd Blonk beloonde (5-2). Een knappe zege van een heel attent spelend Siveo dat daarmee goede zaken deed.

0 Shares