Siveo speelt gelijk

Siveo speelt gelijk

Siveo is bij de runner-up Zwammerdam blijven steken op 1-1. In een enerverend duel namen de geel-blauwen wel de leiding. En ook na de thee waren ze na de 1-1 eerst overheersend, maar creëerden ze te weinig kansen.  Siveo moest zich dan ook tevreden stellen met de remise.

De eerste kans was voor Zwammerdam. Een afgemeten voorzet vanaf rechts werd door de spits echter onvoldoende getoucheerd om binnen te laten vallen. Aan de andere kant was het even later wel raak. Gertjan Brak kwam op links knap op en zijn pass werd door Gerwin Verlaan uiterst koelbloedig verzilverd: 0-1. Siveo had in de daaropvolgende fase moeite met de snelle groenwitte buitenspelers. Dat manifesteerde zich ook in de 20e minuut toen Zwammerdam via Koen Woudenberg vanaf links doorbrak en aanvoerder Lars Kremer kon afdrukken (1-1). Het betekende een terechte ruststand, Zwammerdam had een optisch overwicht maar Siveo de betere mogelijkheden.

Na de pauze eerst een wat ander beeld. Siveo dicteerde, creëerde echter nauwelijks kansen en Zwammerdam was gevaarlijk in de counter. De aantrekkelijke partij kreeg een kwalitatief minder slot, omdat beide partijen de lange bal zochten om nog wat te willen forceren. Dat lukte echter niet meer en beiden moesten zich zodoende verzoenen met een terechte remise.

Foto’s van Jaap Peters

0 Shares