Siveo overtroeft koploper Zwammerdam

Siveo overtroeft koploper Zwammerdam

Siveo liet zaterdag zien dat de tsunami aan blessures wat is gaan liggen. Hoewel nog niet compleet kwamen de uiterst strijdbare geel-blauwen tegen koploper Zwammerdam tot een puike 3-1 zege. Daarmee zoekt het team van de ambitieuze coach Jos Verweij meteen aansluiting bij de middenmoot.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontvouwde zich een strijd tussen twee bijzonder strijdvaardige teams. Zwammerdam had een optisch overwicht maar Siveo kreeg feitelijk de betere kansen. Eén van die mogelijkheden ontstond halverwege de eerste helft. En het was ook echt raak toen Lucas Vermeij een prachtige aanval bekroonde: 1-0. Dat was tevens de ruststand hoewel Zwammerdam nog wel de paal testte en Erik Streng zich bij enkele afstandschoten weer een betrouwbare sluitpost toonde.

Na de pauze kwam een furieus strijdend Zwammerdam uit de startblokken. De Zegveldse defensie stond echter als een huis en het was juist Siveo dat met een keurig uitgespeelde aanval de 2-0 op het scorebord bracht. De wit-groenen gaven niet op, zo moest Sven van der Plank nog een bal uit de doelmond koppen. Maar ook Siveo liet zich niet onbetuigd. Nadat eerst nog een 3-0 werd afgekeurd op advies van de Zwammerdamse grensrechter, kopte Gerwin Verlaan later toch binnen op aangeven van invaller Luuk Blonk: 3-0. In blessuretijd bracht Zwammerdam nog de “eretreffer” op het scorebord: 3-1.

Foto’s van Jaap Peters 

0 Shares