Siveo en Rohda’76 delen de punten

Siveo en Rohda’76 delen de punten

Siveo heeft zich in Bodegraven na een moeizame eerste helft na de thee heel knap herpakt.  Met veel energie werd in een mum van tijd een 2-0 achterstand rechtgetrokken naar 2-2. Er leek zelfs meer in te zitten maar de behendige Rodaspitsen bleven in de counter ook voor gevaar zorgen. Dus leidde de confrontatie uiteindelijk tot een terechte remise.

Na een lauwe opening was de eerste kans voor Rohda. Siveogoalie Sem Visser redde echter spectaculair op de Bodegraafse inzet. Het bleek uitstel want nog dezelfde minuut kreeg de Rohda-aanvoerder van een aarzelende Siveodefensie de openingsgoal in de schoot geworpen: 1-0. Siveo probeerde daarna wel het initiatief te pakken, maar dat lukte niet echt. Kansen wist het nauwelijks te creëren, belangrijkste wapenfeit was een fraaie uithaal van afstand van Sven van der Plank die net buiten de paal belandde. Ook voor Rohda waren de mogelijkheden beperkt, maar het nam vanuit het niets op slag van rust uit een scrimmage wel meer afstand: 2-0.

Na de pauze verscheen een heel ander Siveo. Uiterst gedreven zette het meteen druk en wist het direct ook tot scoringskansen te komen. Vooral de ingevallen Luuk Blonk was in de beginfase een plaag voor de Rohdadefensie. Hij was het ook die een snelle voortzetting van goalie Sem Visser direct verlengde naar Gerwin Verlaan die binnen een paar minuten de 2-1 kon aantekenen. Siveo was in deze fase heer en meester maar miste kans op kans. Totdat in de 70e minuut Niek van der Wagt uit een corner van Luuk Bregman de 2-2 op het scorebord bracht. Het leek de opmaak naar meer, maar ook Rohda bleef vanuit de counter gevaarlijk en testte een keer de deklat. In een uiterst spannende slotfase kon het alle kanten uit maar bleef de terechte remise in stand.

0 Shares