SHV Woerden schaatsers op NK Supersprint

SHV Woerden schaatsers op NK Supersprint

Afgelopen weekend hebben SHV Woerden schaatsers Björn Kitselaar (16) en Matteo van Schajik (16) deelgenomen aan het NK Supersprint op IJsbaan De Meent in Alkmaar. Beide schaatsers schaatsen bij een talententeam op de Vechtsebanen in Utrecht.

Het NK Supersprint is het Nederlandse Kampioenschap voor het ‘echte’ korte werk op kunstijs (2x 100m en 2x 300m) en telt mee als onderdeel van de wedstrijdcyclus Sprint League. 

Voor Matteo was het het eerste NK van het schaatsseizoen en hield zich goed staande tussen de andere sprinters. Björn kon zijn ervaring van het NK Sprint en Afstanden van de week ervoor meenemen. Beide schaatsers hebben hun PR’s verbeterd. In het klassement zijn Björn en Matteo  respectievelijk op de 9de en de 16de plaats geëindigd. Een plek waar ze tevreden mee kunnen zijn. Björn heeft zich met dit resultaat tevens geplaats voor deelname aan de finale van de Sprint League en De Zilveren Bal op 16 maart in Leeuwarden. Eerst staan de baankampioenschappen afstanden en sprint op de Vechtsebanen in Utrecht nog op de agenda. Björn en Matteo zullen daar beide aan de start staan. De schaatsen kunnen hiervoor geslepen worden.  

0 Shares