SDO verliest van Eibernest

SDO verliest van Eibernest

Na de verliespartij van vorige week tegen KVS stond er deze zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma tegen HKV/Ons Eibernest. De thuiswedstrijd werd een aantal weken geleden gewonnen met 18-16. Het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable was dus gewaarschuwd over de kwaliteit van HKV/Ons Eibernest.

SDO/Fiable 2 won haar wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest 2 knap met 15-17. Het vlaggenschip van SDO/Fiable begon haar wedstrijd ook sterk en liep via een 2-5 voorsprong uit naar 3-9. In deze fase had SDO/Fiable de touwtjes in handen, maar verzuimde uit te lopen naar een grotere voorsprong. Dit gebeurde echter niet waardoor er gedurende de rest van de eerste helft steeds een verschil van 5 of 6 goals op het scorebord stond. De ruststand was uiteindelijk 8-13.

Na rust kwam HKV/Ons Eibernest beter in de wedstrijd en scoorde meteen in hun eerste aanval. SDO/Fiable ging aanvallend onrustig spelen en maakte verdedigend te veel fouten. Hierdoor werd het vuurtje bij HKV/Ons Eibernest aangewakkerd en gingen ze er weer in geloven. Dit resulteerde uiteindelijk in een gelijkmaker op 18-18. Toch wist SDO/Fiable weer de voorsprong te pakken met 18-20, 19-21 en 20-22. Daarna ging er veel fout bij het vlaggenschip. HKV/Ons Eibernest wist 3 keer achter elkaar te scoren en kwam een minuut voor tijd op voorsprong. Bob van der Weide maakte via een strafworp nog de gelijkmaker, maar in de laatste seconden van de wedstrijd ging het alsnog mis voor SDO/Fiable. HKV/Ons Eibernest verzilverde (de zoveelste) strafworp en won met 24-23. 

Het kampioenschap in de poule is door dit verlies uit zicht. Wel plaatste SDO/Fiable zich officieel voor de play-offs. In die play-offs zal het echter beter moeten, zowel verdedigend als aanvallend. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Sporting Trigon, waar SDO/Fiable zich graag wilt herstellen.  

0 Shares