SDO promoveert naar hoofdklasse

SDO promoveert naar hoofdklasse

Na de zinderende thuiswedstrijd van vorige week, stond deze week de return op het programma: OVVO-SDO/Fiable. De belangen waren vooraf duidelijk. Bij een verlies met 3 goals of minder zou SDO/Fiable promoveren naar de hoofdklasse. Echter was het streven om met een duidelijke overwinning richting de hoofdklasse te gaan! 

Hoofdklasse was aan het begin van het seizoen de doelstelling en lag binnen handbereik. Dat deze wedstrijd leefde bij de vereniging was te zien aan de grote supportersschare die aanwezig was. Zowel vocaal als in aantallen waren we overheersend in Maarssen! Wat geweldig dat na deze ‘’corona-jaren’’ Fort oranje niets aan leden is verloren. Ze kwamen als vanouds met de bus naar de uitwedstrijd en zongen de spelers naar de overwinning. 

Dan naar de wedstrijd. OVVO koos ervoor om met 4 spitsen te starten. SDO was verrast door deze opstelling maar liet zich niet gek maken. OVVO kwam nog wel op 1-0, maar later bleek dit de enige keer te zijn geweest dat ze op voorsprong stonden. Kenneth de Ronde schoot wederom deze wedstrijd met scherp en schoot gelijk de 1-1 binnen. De 1-2 voorsprong kwam uit handen van Hilbert van Koerten en onze aanvoerder liet zien nog steeds makkelijk te kunnen scoren in de OVVO-hal. Er werd in raptempo gescoord  en na 15 minuten stond het al 10-10. Het lukte SDO niet om een onoverbrugbaar gat te slaan en de tegenstander in de eerste helft al geen geloof meer te geven in een goede uitkomst. Dit was vooral te wijten aan de persoonlijke fouten die wij maakte. Alwin Smit nam een time-out en zette zijn spelers weer op scherp. Dit zorgde ervoor dat de persoonlijke fouten eruit werden gehaald en verdedigend de zaakjes wat meer op orde kwamen. De rust werd bereikt met een 13-14 stand in het voordeel van SDO.

In de rust benadrukte Alwin Smit het strijdplan en gaf aan dat SDO de betere ploeg was, maar dat we het  wel moesten gaan uitdrukken in de score. Ook werd er op geattendeerd dat de hoofdklasse nog maar 25 minuten van ons vandaan was. De spelers wisten wat ze te doen stond en gingen vol voor de overwinning.  

In de tweede helft werd er verdedigd naar hoofdklasse maatstaven! Na 16 minuten had OVVO pas 3 keer gescoord, dit resulteerde in een 15-20 tussenstand met nog een kleine 10 minuten te spelen. Het feest werd al op de tribunes gevierd en ook de spelers wisten dat dit ‘ons’ niet meer mocht ontglippen. De wedstrijd eindigde dan ook met een einduitslag van 21-26. De missie was geslaagd. Maarssen was van ons! Wij, SDO/Fiable promoveren naar de hoofdklasse! Een zinderende geluidsexplosie bij het laatste fluitsignaal en de supporters kwamen het feestje met de spelers vieren. Fort oranje trakteerde de supporters op een geweldige sfeer gedurende de wedstrijd en de spelers trakteerde fort oranje met een geweldige wedstrijd. Vreugde en blijdschap alom!

Foto’s: Kees de Kwaasteniet

0 Shares