SDO ongelukkig onderuit

SDO ongelukkig onderuit

Afgelopen zaterdag trof het vlaggenschip van SDO/Fiable het nog ongeslagen HKC in eigen huis. Een topper op een zonnige middag in Overgangsklasse D. Om 15:30 mocht het vlaggenschip aantreden voor een goed gevuld complex in Kamerik. De eerste aanval van de middag bekroonde Nathan Marck via een afstandsschot tot een doelpunt. Vervolgens wist Aimee Hoogeveen in de aanval die daarop volgde de 2-0 te maken. Dit goede begin werd doorgezet met goals van diezelfde Nathan Marck, Aimee Hoogeveen en Hilbert van Koerten en zo stond het na een kwartier spelen 7-2 in het voordeel van de thuisploeg. Na 20 minuten spelen was de tussenstand 8-4. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg SDO/Fiable de goals te makkelijk tegen. HKC wist in deze 10 minuten namelijk 8 keer te scoren. Rosanne Lansbergen wist vlak voor rust nog wel een strafworp te verzilveren, waardoor de ruststand 13-12 in het voordeel van SDO was.

Beide ploegen gingen na de rust beter en geconcentreerder verdedigen. Toch was de tweede helft van SDO/Fiable net als tegen Pernix en Valto minder dan de eerste helft. Vooral aanvallend kon de ploeg het niveau van de eerste helft bij lange na niet bereiken. Dit resulteerde uiteindelijk in slechts twee goals van SDO/Fiable in de tweede helft. HKC wist in de tweede helft nog 7 keer te scoren. Dit bracht de eindstand uiteindelijk op 15-19. Een hoopvol en sterk begin van SDO/Fiable was zaterdag dus niet genoeg om HKC te verslaan. 

Volgende week wacht een nieuwe thuiswedstrijd voor SDO/Fiable tegen Excelsior uit Delft. Een mooie wedstrijd voor SDO/Fiable om zich te revancheren voor eigen publiek.

0 Shares