SDO/Fiable verliest in Scheveningen, maar behoudt voordeel op KVS

SDO/Fiable verliest in Scheveningen, maar behoudt voordeel op KVS

Na de wedstrijd van vorige keer wist SDO/Fiable dat er een hele wedstrijd scherp gespeeld moest worden om het KVS moeilijk te maken. KVS is een goede ploeg en daarom is het ook niet verrassend dat het tussen KVS en SDO/Fiable gaat voor de eerste plek. KVS was deze wedstrijd scherper dan SDO/Fiable en won de wedstrijd met 24-20.

KVS begon deze wedstrijd erg snel,  vooral aanvallend maakten ze snel een goal. SDO/Fiable had daarintegen moeite om de korf te vinden in de beginfase. Vooral het eerste aamvalsvak had hier moeite mee. Het was qan Kenneth de Ronde te danken dat SDO/Fiable enigszins in de buurt kon blijven bij KVS. Hij was belangrijk met meerdere goals in de openingsfase. Zoals gezegd KVS begon scherper dan SDO/Fiable en pakte de voorsprong. Het stond al snel 6 – 3 in het voordeel van KVS. SDO/Fiable kwam te langzaam op gang, hierdoor liep KVS uit naar 11-6. SDO/Fiable herpakte zich en vocht zich terug de wedstrijd in. Het werd 11 -8 en daarna kwamen ze terug toch 12-10. Het momentum draaide volledig en er waren kansen om aan te sluiten bij KVS. Deze werden niet allemaal benut, maar met rust stond het 13-12. Alles was nog mogelijk deze wedstrijd.

Na de rust scoort KVS meteen hun eerste aanval die ze kregen. Het was weer twee verschil. SDO/Fiable had veel moeite met een dame van KVS, die vandaag de bal erg makkelijk door de korf heen gooide. Aanvallend zakte SDO/Fiable  ook wat terug, dus zo werd het verschil iets groter en schommelde de achterstand rond de 4 goals. Voor SDO/Fiable  was het belangrijk om bij een nederlaag het verschil niet grote te laten worden dan 4. Thuis werd er met 5 verschil gewonnen en bij een gelijke stand in de poule geldt het onderling resultaat. Dit lukte uiteindelijk. Er werd om en om gescoord en uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter met zijn assistent af bij  een 24-20 eindstand.
Ondanks de nederlaag toch wat blije gezichten bij SDo/Fiable. Niet de uitslag waar vooraf op gehoopt werd, maar wel in ieder geval het voordeel behouden op KVS.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen HKV. Deze ploeg verloor onverwacht van Sporting Trigon. Voor SDO/Fiable weer een kans om zich definitief in de play-offs te spelen.

0 Shares