SDO/Fiable verliest in regenachtige topper

SDO/Fiable verliest in regenachtige topper

Na een week zonder wedstrijd vanwege de door het coronavirus afgelaste wedstrijd tegen Excelsior, mocht SDO zich deze week opmaken voor een topper tegen HKC uit Hardinxveld-Giessendam.

De wedstrijd begon goed, Bob van der Weide maakte 1-0, maar vervolgens wist HKC het eerste gaatje te slaan en liep van 2-4 en 3-5 uit naar uiteindelijk een score van 4-9 voor rust.

SDO kon in deze fase aanvallend geen potten breken, alleen Nathan Marck wist via twee strafworpen nog de korf te vinden. Vier goals in één helft is, ondanks de regenachtige omstandigheden, absoluut te weinig.

De tweede helft was beter van de kant van thuisploeg. Er werd directer gezocht naar goals en ondanks dat HKC nog op 4-10 kwam, lukte het SDO om gevaarlijkere aanvallen te draaien. Dit resulteerde uiteindelijk in de 6-10. HKC liep vervolgens uit naar 6-12 en met nog maar een kwartier op de klok.

Een verschil van zes punten maakt een ploeg doorgaans niet goed. Zaak was om de wedstrijd goed af te sluiten om met een goed gevoel verder te kunnen kijken. SDO scoorde in het restant nog vijf keer en kreeg nog twee tegendoelpunten te verwerken. Eindstand: 11-14.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet

0 Shares