SDO/Fiable trotse koploper!

SDO/Fiable trotse koploper!

Na de matige wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest stond er deze week een heuse kraker op het programma! SDO/Fiable tegen KVS, de verwachte sterkhouders van de poule. Gelukkig waren er deze week ook versoepelingen, want niets is mooier om deze wedstrijd te kunnen spelen in een volle Schulenburg! Helaas ging de wedstrijd van het tweede niet door. Al voor dat de wedstrijd was begonnen, zat de sfeer er goed in! Fort oranje mocht eindelijk in een volle Schulenburch de boel op stelten zetten!

De wedstrijd begon goed voor SDO/Fiable. De eerste aanval leverde gelijk een doelpunt op van Kenneth de Ronde. KVS counterde meteen en kwam gelijk op 1-1. Twee goals in 30 seconde beloofde veel goeds, echter had het andere vak het wat moeilijk om de eerste helft tot scoren te komen. Verdedigend was het smullen wat Kenneth de Ronde, Nathan Marck, Aimee Hoogeveen en Rosanne Lansbergen op de mat legden. De basis van de overwinning was de verdedigende dominantie van dit vak. Zij gaven het andere vak de kans om steeds beter in de wedstrijd te komen. Hilbert van Koerten was in de eerste helft belangrijk met meerdere goals. Ruststand 7-6.

In de rust werden er wat tactische aanpassingen aan het spel gedaan door de sterk coachende Alwin Smit. Ook voor hem was het de eerste keer als coach in een volle Schulenburch, hij was zichtbaar aan het genieten en voelde zich als een vis in het water.

De tweede helft begon met een vrije bal van Rosanne Lansbergen die de stand op 8-6 bracht. KVS kwam nog terug tot 9-9, maar toen begon SDO/Fiable de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aan de hand van de sterk spelende Nathan Marck, Hilbert van Koerten en Anne van Meurs werd de 9-9 stand omgezet in een 20-12 voorsprong. KVS was lamgeslagen en probeerde met meerdere wissels de wedstrijd nog enigszins goed af te sluiten. De wissels hadden effect en KVS kwam terug tot 20-15 en later 21-17, maar SDO/Fiable gaf dit niet meer weg. Mede door de ervaring van Nienke Donselaar – Van Koerten, die in de basis startte op de plek van Luka van der Vliet. De wedstrijd eindigde met een goal van Bob van der Weide, die zorgde voor een 22-17 als einduitslag. Aan SDO/Fiable kant blije gezichten en er wordt vol vertrouwen vooruit gekeken naar de volgende confrontatie met KVS op 12 maart in Scheveningen.

Graag willen wij als selectie nog onze dank uitspreken aan Fort Oranje, die zorgde voor een geweldige sfeer en iedereen na twee jaar weer liet genieten van een heerlijk avondje SDO. Zowel de spelers in het veld als de spelers langs de lijn kregen kippenvel van de vocale steun aan ons adres. Het zorgt ervoor dat de Schulenburch een onneembare vesting is. Graag zien we jullie in het vervolg van de competitie!

De komende weken staan er geen competitiewedstrijden op het programma. De eerst volgende wedstrijd is 12 maart een uitwedstrijd bij KVS en daar kunnen we wederom alle steun gebruiken! De eerst volgende thuiswedstrijd is pas op 26 maart tegen Sporting Trigon, noteer het alvast in je agenda!

Foto’s : Kees de kwaatsteniet

0 Shares