SDO/Fiable pakt punt in duel tegen titelkandidaat

SDO/Fiable pakt punt in duel tegen titelkandidaat

Het zaalseizoen is begonnen. Nadat er op het veld wisselende resultaten werden geboekt, pakt SDO/Fiable in de eerste wedstrijd van het zaalseizoen een punt tegen titelkandidaat Wageningen. SDO/Fiable streed voor elke bal en had het verdedigend goed op orde. Beide ploegen bleven onder de grens van 20 doelpunten en zo stond er aan het einde van de wedstrijd een 19-19 stand op het bord.

Het door onderlinge verzekeringen gesponserde vlaggenschip van SDO/Fiable begon met de gebruikelijke namen aan de wedstrijd. Alleen op de bank was er wat veranderd. Jessica Zeevaart is de vervangend coach. Anne van Meurs liet zien wat de intenties van SDO/Fiable waren en schoot de eerste aanval meteen raak. Lang kon SDO/Fiable niet van de voorsprong genieten. Al snel kwam Wageningen langszij en was het afwisselend wie de voorsprong pakte. SDO/Fiable maakte het zich moeilijk in deze fase door veel strafworpen en kansen rond de korf weg te geven. Misschien toch te gretig om het Wageningen zo moeilijk mogelijk te maken. Tot 5-5 ging het gelijk op en toen pakte Wageningen een grotere voorsprong. 6-9. De dames van SDO/Fiable waren in deze fase erg belangrijk en door doelpunten van Aimee Hoogeveen, Anne van Meurs en Luka van der Vliet knokte SDO/Fiable zich terug in de wedstrijd. Het werd weer gelijk en SDO/Fiable pakte vlak voor rust brutaal de voorsprong. Door dat Wageningen ook nog scoorde werd er gerust bij 13-12 in het voordeel van SDO/Fiable.

De tweede helft zou erg spannend worden waar bij beide ploegen het rendement omlaagging. Er zou niet veel meer gescoord worden. Geen van de ploegen lukte het om het verschil te maken. Telkens bleef het verschil op 1 doelpunt steken. Dan stond Wageningen voor en dan weer SDO/Fiable. Uiteindelijk brak er een spannende eindfase aan, waarin Wageningen nog de voorsprong pakte. Nathan Marck maakte gelijk vanuit een strafworp en beide ploegen gingen voor de winst in de laatste 2 minuten. Hierbij was SDO/Fiable het dichts bij een doelpunt, maar de bal draaide weer uit de korf. De scheidsrechters van dienst floten af bij een 19-19 eindstand en zo pakte SDO/Fiable een punt tegen Wageningen.

Een goede start van de competitie voor SDO/Fiable. Hardwerkend tot het einde van de wedstrijd. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Sparta. Zij hebben hun eerste wedstrijd gewonnen van KVS. Ook dat zal weer een spannende wedstrijd worden.

Foto’s gemaakt door kwaaiaap.nl

0 Shares