SDO/Fiable behoudt de ongeslagen status

SDO/Fiable behoudt de ongeslagen status

SDO keek na de klinkende overwinning tegen Oranje Wit met veel vertrouwen uit naar de uitwedstrijd tegen Valto in De Lier en wilde fel starten. Tot ongenoegen van trainer Alwin Smit was dit niet het geval. Valto hield het hoge schotpercentage vol en strafte de verkeerde keuzes in de Kamerikse verdediging vakkundig af.

Daarom stuurde coach Smit Nathan Marck het veld in en hij bracht de juiste energie in de ploeg, onder meer door drie goals. Valto wist even helemaal niet meer wat te doen. Waar de thuisclub met een 10-6 voorstond, ging het de rust in met een 10-11 achterstand.

De tweede helft startte SDO wel goed. Het werd een helft van hoog niveau en het spelplezier spatte er van af. Hilbert van Koerten speelde een hele sterke wedstrijd en dat liet hij ook zien in belangrijke doelpunten die hij maakte. SDO bleef hongerig en wilde een goede uitslag neerzetten en Valto werd aanvallend volledig lamgelegd. SDO domineerde en liep uit naar een klinkende 13-23 overwinning.

Zeker na de 10-6 tussenstand is dit eindresultaat bijzonder knap. Kritisch punt blijft uiteraard dat de start niet naar behoren was, maar de wedstrijd zo omgooien geeft ook een heerlijke boost!

2 Shares