SC Woerden wint niet

SC Woerden wint niet

SC Woerden heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In de allerlaatste competitiewedstrijd had de ploeg minimaal moeten winnen om een mogelijke nacompetitie voor degradatie te kunnen ontlopen. In IJsselstein werd er echter kansloos verloren van VVIJ, een ploeg welke niets meer te winnen of te verliezen had en vrij uit kon spelen. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk een 7-3 nederlaag.

Door een ongelukkig eigen doelpunt kwam Woerden al snel op achterstand. Vanuit een corner scoorde Aimé v.d. Bovenkamp koppend de gelijkmaker maar nog voor de rust werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Verdedigend verloren de blauwwitten de slag op het het middenveld en de verdediging wist zich geen raad met de aanvallende acties van VVIJ.  De score liep op naar 6-1 waarna Woerden middels Sven van Lunteren en Annass Bouharab het gat verkleinde naar 6-3 waarna de thuisclub de eindstand bepaalde op 7-3.

Door de uitslagen van de andere wedstrijden viel de schade echter nog enigszins mee. Aanstaande zaterdag is Woerden vrij terwijl de andere ploegen nog 1 wedstrijd moeten spelen. Woerden staat nu 9e en kan de nacompetitie niet meer ontlopen. Dit kan alleen als Lopik met dubbele cijfers van Vriendenschaar verliest dat nog tegen rechtstreekse degradatie vecht.

Woerden kan door DVSU en Brederodes achterhaald worden maar heeft een veel beter doelsaldo. Woerden zal dus vrijwel zeker 9e worden hetgeen nacompetitie zou betekenen. De ploeg heeft dan de 1e ronde van de nacompetitie vrij en om zich in de 3e klasse te handhaven moet de ploeg daarna 1 wedstrijd tegen een 4e klasser spelen en dan nog een  finalewedstrijd op neutraal terrein. De nacompetitie start op 3 juni (de 1e ronde) en dan op 10 juni (de 2e ronde) en op 17 juni de finaleronde op neutraal terrein.

Zwaluwen Utrecht is al gedegradeerd zal gevolgd worden door Vriendenschaar, Brederodes of DVSU. Mochten 2 van deze ploegen niet rechtstreeks degraderen moeten zij ook nog nacompetitie spelen.

Wie er kampioen wordt is nog niet helemaal duidelijk. Houten staat 2 punten voor op Nieuw Utrecht. De koploper ontvangt Elinkwijk terwijl Nieuw Utrecht op eigen veld tegen VVIJ speelt.

0 Shares